Βlack Friday: Κορυφώνεται σήμερα η «μάχη» των προσφορών

1 week ago 1

Τα καταστήματα θα υποδεχθούν από το πρωί τους καταναλωτές ενώ αρκετοί αναμένεται να επιλέξουν και τα ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους καθώς μετά την περίοδο της πανδημίας είναι πλέον περισσότερο εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη βγάλει στον αέρα από τις προηγούμενες μέρες τις προσφορές στα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να έχουν ήδη κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς. Σήμερα ωστόσο, αναμένεται να προστεθούν, νέα προϊόντα και μεγαλύτερες προσφορές ενώ στην «αρένα» θα μπουν και οι μικρότερες επιχειρήσεις.

Έως και τη Δευτέρα άλλωστε η τσαρσί θα κινείται σε ρυθμούς Black Friday και Cyber Monday ενώ τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά και την Κυριακή από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Φέτος ωσπεράν το σύνολο των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους, με κάθε είδους προϊόντα και υπηρεσίες, συμμετέχουν στη Black Friday που γίνεται σε συνθήκες πληθωριστικών πιέσεων και σε μέσω του κύματος ακρίβειας.

Ο εμπορικός πλανήτης ελπίζει ότι πολλές από τις αγορές που οι καταναλωτές είχαν αναβάλλει το προηγούμενο διάστημα λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματός τους θα γίνουν στη Black Friday και πως οι προσφορές θα αποτελέσουν για εκείνους ένα ισχυρό κίνητρο. Προσδοκούν δε, η τσαρσί να «ζεσταθεί» ενόψει των Χριστουγέννων και λίγο πριν κλείσει η χρονιά, να μπουν έσοδα στα ταμεία τους.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους αναμένεται να «κυνηγήσουν» τις μεγάλες προσφορές και να αναζητήσουν τις ευκαιρίες προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα που έχουν χητεία αλλά και χριστουγεννιάτικα δώρα σε πιο προσιτές τιμές.

Η τσαρσί της Black Friday εκτιμάται φέτος ότι θα ανέλθει στα 120 εκατ. ευρώ σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο ΣΕΛΠΕ, βάσει της οποίας, ένας στους 5 καταναλωτές θα ψωνίσει τη συγκεκριμένη περίοδο με τη μέση αναισίμωμα να φτάνει τα 146 ευρώ. Παράλληλα 1 στους 3 από τους καταναλωτές που θα ψωνίσουν δηλώνει πως θα κάνει και το μεγαλύτερο μέρος των αγορών του για τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση το τελικό «ταμείο» για τη Black Friday αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα μετά και το τέλος της Cyber Monday στις 28 Νοεμβρίου.

Δείτε όλο το άρθρο