ΣΥΡΙΖΑ: Το Ταμείο Ανάκαμψης «σπρώχνει» τις εκλογές την άνοιξη

1 week ago 1

Ως «απόδειξη», μάλιστα, της πεποίθησής τους αυτής χρησιμοποιούν την αποστροφή του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά πως είναι «κουβέντες του αέρα» τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με ένα νόμο και με ένα άρθρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτοπροαίρετα το Μέγαρο Μαξίμου πριν προλάβει να μοιράσει τα ευρωπαϊκά χρήματα σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, μολονότι το Ταμείο ονομάζεται και Ανθεκτικότητας ακριβώς προκειμένου να επωφεληθούν από αυτό και οι μικρομεσαίοι.

Γι’ αυτό και θεωρούν πως οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη- Απρίλιο ή Μάιο- ενδεχομένως ακόμα και το καλοκαίρι αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να εξαντλήσει τη «μία και μοναδική θητεία του», όπως εικάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως κι αν έχει, πάντως, το μετεκλογικό σκηνικό είναι ένα νιόμα για δυνατούς λύτες.

Κι αυτό που το κάνει ακόμα δυσκολότερο για να συμπληρωθεί, όπως επισημαίνουν και στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζουν στο ποια θα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη και πόσο θα εκπροσωπείται σε αυτή η δεξιά και η αριστερή έφεση του τρίτου σε δύναμη κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως επίφοβοι για αποχώρηση νυν και μελλοντικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουν πατήματα, προκειμένου να μπορέσουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή, στον Νίκο Ανδρουλάκη να τους διαγράψει πριν τις εκλογές.

«Ρίχνουν τις προειδοποιητικές τους βολές, αλλά τόσο όσο ούτως όθεν να κρατούν δέσμιο τον Ανδρουλάκη», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως η πολιτική ιδιονομία του ΠΑΣΟΚ θα είχε νόημα μόνο αν δεν είχαμε εκλογές με απλή αναλογική: «Τώρα δεν είναι παρά κούφια λόγια ανάγκης», συμπληρώνουν.

Δείτε όλο το άρθρο