Απαγορεύτηκε σε Ρώσους μουσικούς ορχήστρας Έλληνα μαέστρου να παίξουν σε συναυλία στο Ντόρμουντ

1 week ago 1

Συναυλία χωρίς τα μέλη που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία θα δώσει σήμερα στο Ντόρμουντ της Γερμανίας η ρωσική ορχήστρα musicAeterna του Θεόδωρου Κουρεντζή. 

Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Konzerthaus Dortmund ανακοίνωσε πως η συναυλία της ρωσικής ορχήστρας θα δοθεί χωρίς τους μουσικούς που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Λέγαμε πάντα ότι όσοι έχουν εκφραστεί υπέρ του πολέμου ή υπέρ του Κρεμλίνου δεν θα επιτραπεί να παίξουν στον χώρο μας», δήλωσε ο Ραφαέλ φον Χένσμπρεχ.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε με την έγκριση του ιδρυτή και διευθυντή του μουσικού συνόλου, του Θεόδωρου Κουρεντζή. Υπήρξε «απόλυτη συμφωνία» των πλευρών, σύμφωνα με τον Χένσμπρεχ, ο οποίος έδωσε έμφαση στο ότι η απόφαση δεν σημαίνει πως αποκλείονται μουσικοί απλά και μόνο επειδή είναι Ρώσοι.

Στην απόφαση αναφέρθηκε πρώτο το Crescendo, εξειδικευμένο περιοδικό για την κλασσική μουσική.

Τέσσερα μέλη του συγκροτήματος έχουν κάνει σχόλια σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της Δύσης, ανάμεσά τους τενόρος ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στους ρώσους στρατιώτες με τη φράση «ο φασισμός μας επιτίθεται ξανά».

Σύμφωνα με τον Χένσμπρεχ, αποφασίστηκε συναινετικά να ληφθούν μέτρα. «Το τραγικό στην προκειμένη περίπτωση είναι (…) πως η ρωσική προπαγάνδα ξεκάθαρα είναι αποτελεσματική», έκρινε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο